Nagelverzorging

 

Iedereen wil graag glanzende, gladde en natuurlijke nagels die gezien mogen worden, maar dit is vaak een klus om bij te houden. Wil je weten hoe jij je nagels een gezonde, natuurlijke glans kan geven? Bekijk hier onze tips om mooie nagels te krijgen waar je trots op mag zijn.

De top tips van Scholl voor mooie nagels

 

Tip 1 – Houd je nagels schoon

De hygiëne van je nagels is van essentieel belang om mooie nagels te krijgen en het zou een standaard onderdeel moeten zijn van je nagelverzorgingsroutine. Door ze schoon te maken vermijd je de groei van bacteriën onder je nagels en gespleten nagels die door lang of herhaaldelijk contact met water kunnen worden veroorzaakt. Zorg daarnaast ook goed voor de benodigdheden die je gebruikt voor je nagelverzorging. Desinfecteer ze regelmatig om bacteriën te doden en leen deze spullen niet uit aan anderen.

Tip 2 – Niet je nagelriemen knippen

Een nagelriem is levende huid en het is belangrijk dat je deze niet knipt of bijsnijdt. Het biedt natuurlijke bescherming tegen schimmel en bacteriën, dus wanneer deze bescherming wegvalt kunnen infecties schade toebrengen aan het nagelbed, wat kan resulteren in permanente nagelbeschadiging. 

Tip 3 – Niet nagelbijten

Het is een slechte gewoonte die je nagels beschadigd. Nagelbijten betekent ook dat je je nagels bij moet blijven vijlen, om er zeker van te zijn dat ze glad blijven. Hierdoor worden je nagels korter dan je eigenlijk zou willen. Daarnaast is het ook geen fraai gezicht, zowel het nagelbijten als de nagels zelf.

Tip 4 – Vermijd slijtage

Je nagels zijn geen gereedschap. Hoewel het soms handig kan zijn om ze te gebruiken bij het verwijderen van een sticker of om iets van de tafel af te krabben, het is goed om dit niet te vaak te doen. Vermijd mogelijke schade en onnodige slijtage door gereedschap of benodigdheden te gebruiken die speciaal voor een bepaald klusje zijn bedoelt. Dus de volgende keer als je een brief, pakketje of andere verpakkingen wilt openen, gebruik dan een schaar of mesje!


Tip 5   - Gebruik een nagelvijl

Nagels breken bij de zwakste of meeste blootgestelde delen van de nagel. Gebruik het elektronische nagelverzorgingssysteem van Scholl om onregelmatigheden glad te maken. Het regelmatig vijlen, polijsten en laten glanzen van je nagels is een goede manier om ze dat wow-effect te geven. Dit kun je allemaal doen met het Scholl Velvet Smooth Elektronische Nagelverzorgingssysteem. Met drie opzetstukken om ze te vijlen, polijsten en laten glanzen, zul je in een oogwenk mooie, natuurlijk glanzende nagels hebben. Je nagels zien er niet alleen fantastisch uit, maar ze kunnen ook op verschillende manieren worden gevijld. Zo ga je makkelijk voor een natuurlijke vorm of net iets anders om op te vallen! Voor de beste resultaten reinig en droog je je handen en voeten goed voordat je begint.

 

Tip 6 – Blijf gehydrateerd

Zien je nagels er droog en broos uit? Wellicht drink je dan niet genoeg water. Zo simpel is het. De nagelverzorgingsolie van Scholl kan helpen om je nagels te hydrateren en verzorgen en je nagelriemen, huid en nagels zelf een voorbehandeling geven. Als je erg zachte nagels hebt dan kan het zijn dat ze teveel in contact met water zijn. Het gebruik van nagelriemolie kan hier ook bij helpen.

Hoe vaak je dit gebruikt is geheel aan jou. Sommigen brengen het wekelijks aan, anderen dagelijks voordat ze gaan slapen. Als je veel handreinigers gebruikt, dan kan het ook helpen om de olie 2 keer per dag aan te brengen. Het is in elk geval aan te raden om de olie even de tijd te geven om in te trekken. Voor een mooie finishing touch gebruik je de Scholl Nagelverzorgingsolie nadat je het Scholl Velvet Smooth Elektronische Nagelverzorgingssysteem hebt gebruikt. Het heeft een handig kwastje, waarmee je het gemakkelijk op je nagels aanbrengt.

Tip 7 – Draag handschoenen

Het beschermen van je nagels tegen de elementen, is iets om te onthouden wanneer je ze verzorgt. Als je nagels te zacht zijn, kan dit komen doordat ze teveel in contact zijn met water. Het is aan te raden om handschoenen te dragen wanneer je huishoudelijke klusjes doet. Hiermee bescherm je je nagels en nagelriemen tegen vloeistoffen en schoonmaakmiddelen die je nagels beschadigen en zachter maken. 

Tip 8 – Vermijd ingegroeide nagels

Vermijd ronde vormen, met name bij de teennagels. Vijl ze recht en niet te kort. Als je een ingegroeide nagel hebt dan gaat dit vanzelf over wanneer de nagel groeit. Knip de nagel niet, hierdoor wordt het alleen maar erger en bovendien kan dit infecties veroorzaken. Als klachten aanhouden is het verstandig om naar een arts te gaan.

Tip 9 – Eet goed

Je voedingspatroon kan ook een rol spelen in de gezondheid en het uiterlijk van je nagels. Een voedingspatroon met veel antioxidanten, die je vindt blauwe bessen, helpt je lichaam en dus ook je nagels beschermen.

-Scholl Top Tip-
Trend

Vergeet die enorm lange nagels. Zorgvuldig gemanicuurde nagels zijn hot!

Voetreflexologie

Onze voetzolen bevatten een bijzonder groot aantal zenuwuiteinden die niet altijd via lopen kunnen worden gestimuleerd. Lees hier hoe voetreflexologie kan helpen om te ontspannen.

Volg al onze welzijnsstappen

Bekijk al onze nagelverzorgingsproducten